Függőhidak, ahol megremeg a lábad

Függőhidak, ahol megremeg a lábad

Függőhidak, ahol megremeg a lábad

Aki bevállalják, életre szóló élményben lesz részük. Pedig ha ott állsz a gyalogos függőhíd elején, előfordulhat, hogy megremeg a lábad. Útközben egy álom válik valóra vagy életed rémálma lesz belőle! Egyensúlyban vagy…?

Sky Walking Függőhíd, Mountain Nimbus, USA
A Nimbus hegységben található Észak-Amerika leghosszabb és legmagasabban fekvő via ferrata útja a Nakina Lake közelében.

sky-walking-bridge -mt-nimbus-usa

Peak Walk by Tissot, Svájc
A Peak Walk by Tissot névre keresztelt látványosság használatáért nem kell külön fizetni, az benne van a Glacier 3000 felvonó árában. A függőhíd 107 méter hosszú, 80 centiméter széles, és akár 200 kilométer/órás szélnek is ellenáll. Egyszerre 300 embert is elbír, de a látogatók kényelme miatt csak 150-en tartózkodhatnak rajta. A projekt megvalósítása 1,8 millió svájci frankba (460 millió forint) került. A világ első olyan függőhídja, amely két hegycsúcsot köt össze. A látogatók a Glacier 3000 felvonóval mehetnek fel a Kilátó-csúcsig (View Point peak), onnan pedig átsétálhatnak a nála 5 méterrel magasabban, 2971 méteren található fő csúcshoz, a Scex Rouge-hoz.

peak-walk-by-tissot

Lebak Függőhíd, Indonézia
Szörfösöknek kiváló „szárazföldi gyakorlat” képességeik fejlesztésére. Számtalan gyermek a hídon keresztül jár iskolába, tehát naponta kétszer is megteszik ezt a távolságot.

lebak-indonesia

Függőhíd az esőerdőben Pirenopólis közelében, Brazília
Ha a Goias tartományban lévő vízesésekhez vagy a híres Pirenopólis Fesztiválra látogatsz, megéri a kitérőt az az adrenalin szintet jelentősen megemelő függőhíd az esőerdőben.

rainforest-bridge-pirenopolis

Baliem Függőhíd, Új-Guinea
A Baliem folyó felett átívelő híd nemcsak át, hanem felfelé is halad. Azért néhány lépés hiányzik róla….

baliem-river-western-new-guinea

Trift-híd, Svájc
A jövő évi útiterveimnek egyik legjobban várt állomása! Gadmen irányából közelíthetjük meg a Trift gleccser lánchídját. A világ egyik legszédítőbb függőhídjához 90 perces túra vezet, amely 100 méter magasan feszül és 170 méter hosszú. A leghosszabb gyalogoshíd az Alpokban. Elsőként 2004-ben készült el, majd később lezárták és felújították, hogy aztán 2009 júniusában újra a nagy közönség használhassa.

trift_gyalogoshid_gadmen_svajc

Hussaini Hanging Bridge, Pakisztán
A világ legveszélyesebb függőhídjaként ismerik, ahol minden lépés maga az önmagadba vetett bizalom. A igen rossz állapotban lévő hídon a 193 méter megtétele több, mint kihívás!

hussaini-hanging-bridge_1st

Carrick a Rede Kötélhíd, Észak-Írország
Carrick-a-rede jelentése: “the rock on the road” = “kő az úton”. Ahol a kő a kis sziget (Carrick Island) maga, az út pedig az egykori bőséges lazac raj útvonalát jelöli, mivel a lazacok megkerülték a kis szigetet ahogy haladtak nyugat felé, a “kő” pedig éppen az útjukba esett. A szigeten lazachalászat folyt évszázadokon át. A halászok kifeszítettek egy kötélhidat, 30 méterrel a tenger felett, hogy át tudjanak menni a Carrick szigetre. Télre a kötélhidat felszedik, mint ahogy tették azt az eredeti híddal 350 éven keresztül. A híd maga 20 méter hosszú, 1 méter széles, kb. 30 méteres szakadékkal maga alatt.

carrick-a-rede-bridge-north-ireland

Highline 179 Függőhíd, Ausztria
A 112 méter magasságban átívelő B179 országút feletti függőhíd 405 méter hosszú és 1,2 méter széles.

highline179-bridge-austria

Capilano Függőhíd, Kanada
Festői környezetben, a British Columbia tartományban található Capilano folyó fölött sétálhatunk át a 140 méter hosszú hídon. A függőhíd 70 méter magasan húzódik a folyó felett, garantálva a lélegzetelállító pillantásokat lefelé és felfelé is. Olyan mesés erdős területen található, amit a szintén a fellegekbe meredő fákra szerelt kisebb hidakon keresztül járhatunk be.

capilano-bridge-canada

Langkawi Sky Híd, Malajzia
Tengerszint feletti 687 méteres magasságból, a maláj esőerdők fölé emelkedve nyújt teljes panorámát és a híd közepéről csodálhatjuk meg az aprócska szigeteket és erdős környezetet. Ha nem tiszta az idő, az sajnos jelentősen csökkenti a látótávolságot.

langkawi-sky-bridge-malaysia

High Rope Kötélhíd, Ausztria
Mondsee közelében található Európa legveszélyesebb kötélhídja egy kalandparkban.

high-rope-bridge-austria-mondsee

Mekon Függőhíd, Kína
A 6 országon keresztül  haladó Mekong folyó (Kína, Burma, Laosz, Thaiföld, Kambodzsa és Vietnám) néhol csak csordogáló kispatak, néhol viszont vadul tomboló hatalmas folyam.

mekong-river-bridge-china

Crevasse Híd, Mount Everest, Nepál
Az Everest déli oldalról történő mászásának sokak szerint a Khumbu-jégesés leküzdése a legkritikusabb szakasza jégtornyok és hatalmas szakadékok között. Egy 700 m szintkülönbségű függőgleccserről van szó, mely napi néhány métert is képes mozogni és a hőingadozásnak is köszönhetően jégtornyai időnként ledőlnek, hasadékai tágulnak illetve összehúzódnak.

crevasse-bridge-mount-everest-nepal

Titlis Híd, Svájc
A világ legmagasabb függőhídja a Titlis, mely 3000 méteres magasságban található. A hossza 100 méter, míg az alatta elnyúló gyilkos mélység közel 500 méter. Az őrületes magasságban lévő híd egy biztonsági korláttal is el van látva a kapaszkodó korláton felül, , amelyhez bárki kikötheti magát.

titlis-bridge-swiss

Kanka Fahíd, Kashmir Himalája, India
Itt még a cipő selfie is nagy bátorságnak számít az áradó folyó felett néhány méterre.

kanka-river-bridge-himalaya

Csangcsiacsie Nemzeti Park, Kína
Elkészült a szerkezete a világ leghosszabb és legmagasabban húzódó üvegpadlós függőhídjának a kínai Hunan tartományban, a Csangcsiacsie nemzeti parkban. A 400 méteres mélységű kanyon felett húzódó híd 430 méter hosszú, 6 méter széles, kibírja 800 ember súlyát.  A két szikla között feszülő hidat 2016 május elsején a turisták millióit mozgásba hozó jövő májusi aranyhét kezdetekor nyitják meg a nagyközönség számára.

csangcsiacsie-bridge-china

 

Ön is szeretne túrázni?

információ