Felfedezésre váró misztikus erdők

Felfedezésre váró misztikus erdők

 

Elképzelted már, hogy hol forgatták a Gyűrűk Ura és az Avatar filmeket? Sötét, titokzatos és kísértetiesen gyönyörű helyek, ahová könnyű odaképzelni a földöntúli lényeket és a hátborzongató karaktereket.
Jöjjenek hát a világ legfélelmetesebb, de egyben leginspirálóbb, bárki számára felfedezhető erdői.

 

Rata erdő, Új-Zéland
Ebben az erdőben a fás szárú növények különleges jellemzője, hogy görcsök vannak a törzsein és az ágain. Az erdő Enderby szigetén található, Új-Zéland egyik legdélebbi részén. Ha ide keveredsz, ne várj arra, hogy a fák beszélni kezdenek…

rata-forest-new-zealand


Esőerdő, Olympic National Park, Washington, USA
Az Olympic-félszigeten található Olympic-hegység legmagasabb pontja a Mt. Olympus 2 428 méteres magasságával. A félszigeten található az Olympic Nemzeti Park benne a képen látható különleges esőerdővel, ami a Világörökség része.

rainforest-olympic-national-park-washington


Tsingy de Bemaraha erdő, Madagaszkár

A lélegzetelállító sziklatüskéket gyönyörű egyenes lombok színesítik. Sok világutazók bakancs listáján áll előkelő helyen ez a különleges erdő.

tsingy-de-bemaraha-forest-madagascar


Goblin erdő, Új-Zéland

A Goblin nevű rengeteg a kis zöld, koboldszerű lényekről kapta a nevét, amik leggyakrabban a kelta mitológiában jelentek meg. A sok esőnek és a magas páratartalomnak köszönhetően a fákat a gyökerüktől az utolsó águkig moha fedi. Ezen a helyen tényleg 10 percenként teszed fel a kérdést: Hol van Frodó?

goblin-forest-new-zealand


Hajlott erdő, Lengyelország

A Nowe Czarnowo település mellett található erdőségekben vannak ezek a különleges formájú fatörzsek. A mai napig rejtély, hogy a fák törzse miért áll félkörben. A helybeliek szerint ezeket a növényeket még az 1930-as évek elején telepítették az erdőbe egyenes állapotban. Azt viszont továbbra is misztikus homály fedi, hogy mi okozhatta a görbületet.

crooked-forest-nowe-czarnovo-poland


Bükkerdő, Gorbeia Natural Park, Spanyolország

A mohával beterített bükkfák csodája a Gorbeia hegység lábánál található majdnem 1.500 méter magasságban.

spain-gorbeia-natural-park


Őszi erdő, Németország

A Baden-Würtenberg tartományban található területen a beszűrődő napsugarakon keresztül varázslatos megvilágításba kerülnek az erdő színei, különösen az őszi évszakban. Semmi mást nem kell tennünk, csak leülni és csodálkozni…

baden-wuerttemberg-forest


Páfrány erdő, Volcanoes National Park, Hawaii
Az 1348 km²-es Hawaii Vulkánok Nemzeti Parkot Hawaii szigetének délkeleti részén alapították. A Mauna Loa ma a Föld egyik legaktívabb vulkánja, átlagosan 3 és fél évenként tör ki. Hawaii szigete nem csak a vulkánok miatt kivételes, hanem klímája is egyedülálló. A trópusi klíma a passzátszeleknek köszönhető, amelyek sok esőt hoznak a vulkánok északi és keleti oldalaira.

hawaii-volcanoes-national-park-forest


Vörösfenyő erdő, Del Norte State Park, California, USA

A park a Redwood Nemzeti Park egyik része a 3 közül. A földterület fele a parti vörösfenyők őserdeje valamint az igencsak vad Csendes –óceáni partvidéket. A parkot 2002-ben jelentősen bővítették, jelenleg 12.651 hektáron helyezkedik el.

redwood-forest-california


Antik erdő, Anglia
A Sussex tartományban található erdőben majdnem 2000 éves fák tucatjai sorakoznak. Régebben a Brit Légierő hadgyakorlatainak a helyszíne volt.

ancient-yew-tree-england

 

Ön is szeretne túrázni?

információ