A legszebb őszi természetfotók Amerikából

A legszebb őszi természetfotók Amerikából

Napa Valley, California

Az egyik legjelentősebb kaliforniai borvidékek a Napa Valley. A terület földrajzi elhelyezkedése, mediterrán klímája nagyban elősegíti a minőségi bortermelést, azonban az igen kevés nyári csapadék miatt elkerülhetetlen az öntözéses technológia alkalmazása. A bortermelés terén az Újvilág országai közül Kalifornia vezető szerepet játszik. Bár csak az 1980-as évekre kezdték el nemzetközi szinten is elismerni a kaliforniai borokat, mára világszerte hatalmas népszerűséget vívtak ki maguknak.

napa_valley_california

 

Griffith Park Los Angeles, California

Los Angeles gyönyörű parkja számos másik nevezetesség helyszíne. Itt található például a Griffith Observatory, az ókori görög amfiteátrumok mintájára épült Görög színház, a város állatkertje és a Travel Town múzeum, ahol régi mozdonyokat és vasúti kocsikat lehet megcsodálni. A park 1935-ös megnyitása óta ingyenes.

griffith_park_la

 

Mount Rushmore, South Dakota

A Rushmore-hegy az amerikai Dél-Dakota államban található. A hatalmas nemzeti emlékhely 1927 és 1941 között, azaz 14 év alatt készült el. A hegy oldalába négy nagy amerikai elnök arcmását vésték: az elsőt, George Washingtont, a harmadikat, Thomas Jeffersont, a tizenhatodikat, Abraham Lincolnt és a huszonhatodikat, Theodore Rooseveltet. Az eredeti tervek szerint az alakokat derékig ábrázolták volna, de finanszírozási gondok miatt csak a jelenleg látható arcok készültek el.

mountain_rushmore_sd

 

Forest Park Portland, Oregon

Japánból származó, igazán értékes, lassú növekedésű, maximum 5 méter magasra növő díszfa. Ezt a magasságot legalább 10 év alatt éri el. Kerekded vagy szabálytalan alakú ernyős lombkoronája és gyönyörű őszi lombszíneződése adja igazi értékét. Levelei lehetnek világossárgák, halványzöldek, bordó szélűek, vagy akár gyönyörűen piroslóak, sötét bordóak. Levélszínük évszakonként változhat.

japanese_maple_portland

 

Jumbo’s Pumpkin Patch Fun Farm Middletown, Maryland

Ezen az élményfarmon kukorica labirintustól kezdve, állatsimogatáson és pónilovagláson keresztül számos élmény várja az érdeklőket, gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt nagy élményt nyújtva.

middletown_valley_maryland

 

Aspen, Colorado

Aspen városa Pitkin megye (Colorado) egyik városa. Bányászvárosként alapították a coloradói aranyláz idején, nevét a nyárfák  gyakorisága miatt kapta. A város jelenleg egy síparadicsom és a turizmus egy központja. Téli üdülőközpont, népszerű síterep, az amerikai celebek népszerű úti célja. Aspenben és környékén 48 lift és 470 km sípálya van. A leghosszabb pálya 8,5 km-es, ezen kívül még 335 pálya közül választhatnak a téli sportok szerelmesei. 1950-ben az első Amerikában rendezett nemzetközi síversenyt Aspenben tartották.

aspen_colorado

 

Pagosa Springs National Forest, Colorado

Amerika legszebb túraösvényei a coloradoi Pagosa Springs Nemzeti Parkban találhatóak. Állítólag itt a legszebb a hangja és az illata az erdőnek…. Itt törnek felszínre a világ legmélyebb geotermikus melegvízű forrásai.

pagosa_springs_colorado

 

Sleepy Hollow Farm Oshkosh, Wisconsin

A Bartels család által üzemeltetett elsősorban camping számos fesztivál helyszín közelében található, ennek köszönheti igazán nagy népszerűségét.

sleepy_hollow_farm_wisconsin

 

Blue Ridge Parkway, Tennessee

Amerika legfestőibb autóútja ősszel a Blue Ridge Parkway, különösen a szeptember végétől október végéig. A panorámaút Dél-Virginiát köti össze Észak-Karolinával és csúcspontja a Great Smoky Mountains közvetlen környezete Tennesseeben.

blue_ridge_parkway_tennessee

Ön is szeretne túrázni?

információ